Kiemelt

2018. április 07.

Milyen pelenkát használunk?

Milyen pelenkát használunk?

baby.jpgA Nők Lapja e heti száma foglalkozik a csecsemő ökológiai lábnyomával, ami tetemes. Az eldobható pelenka és a nedves popsitörlő használata pedig radikálisan növeli a lábnyom nagyságát.

fp.jpgA kérdés tehát az, milyen pelust használjunk, ha korrigálni akarunk a lábméreten. Kezdetben Pampers Premiumot használtam, aztán kipróbáltuk a kedvezőbb árú dm-es Babylove pelenkát, majd a lelkiismeretfurdalásom fokozódott, amikor megtudtam, hogy egy eldobható pelus lebomlási ideje több évtized, illetve, hogy a kakis pelenkából el kellene takarítani a székletet, mert csak így nem minősül veszélyes hulladéknak. Ekkor próbáltam ki egy dán terméket, ami a Bambo Nature nevet viseli.bambo_nature2.jpg

Drágább mint  fent emltett két márka, de legalább ökotudatos, és talán a gyerek számára sem lesz bolygónk egy élhetetlen hely. S, hogy mit tesz ezért a pelus gyártója, az Abena? Hogy a lehető legkisebbre csökkentse a környezet terhelését, úgy döntött, hogy minden évben önkéntesen aláveti magát egy rendkívül szigorú környezetvédelmi vizsgálatnak. A kritériumok alapján részletes vizsgálat történik, ami a termékek teljes életciklusát felölelik az alapanyag beszerzéstől a hulladék-újrahasznosításig. Ez azt jelenti, hogy a nyersanyag beszállítóktól a leányvállalatainkig mindenkinek el kell fogadnia ezeket az elveket és át kell emelniük a saját üzleti gyakorlatukba. 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is az Otthon édes Facebook közösségéhez: itt. Egyben kattintsd is le a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület, mert csak így jutnak el hozzád a friss tartalmak. Ha inkább Instagramozol, otthonedes néven találsz meg.

Fotók: Bambo Nature, Blue Diamond Gallery

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.