Kiemelt

2018. április 24.

A Föld napján indult útjára „Az Alkotók”

A Föld napján indult útjára „Az Alkotók”

architecture-1857175_1280.jpgA Föld napján indult útjára "Az Alkotók" c. műsor a Viasat3-on a Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEH)  közreműködésével. A docu-reality az energiahatékonyság szempontjából követi végig egy lakóház átváltozását. 

Az energiafelhasználás egyik legfontosabb szegmensét ma az épületek fűtése, a háztartási készülékek és berendezések fogyasztása teszi ki. Az Európai Unió tagállamaiban fokozatosan vezetik be azokat az építési előírásokat, melyeknek célja, hogy csökkentsék az épületek energiafelhasználását és károsanyag-kibocsátását. A változás hasznos és előremutató, hiszen minden épület energetikai felújítása fenntartható módon képes a rezsit tovább csökkenteni és a mindenkori energiaáraktól függetleníteni. Azonban azt is jelenti, hogy az évtizedes tervezői, építkezési szokások és követelmények radikálisan változnak. architecture-107592_1280.jpg

„Az Alkotók” című doku-reality az építőipar különböző szakemberei munkáján és innovatív technológiák bemutatásán keresztül igyekszik a nézőket eligazítani ebben az életre szóló döntésben. Nem titok, hogy egy energiahatékonysági szempontból nagyon gyenge épület felújítását követi végig. A műsorban felújítandó ház jól reprezentálja a hazai helyzetet: a magyarok többsége hagyományos téglából épült, szigetelés nélküli, igen elavult energetikai jellemzőkkel rendelkező lakásokban él. 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is az Otthon édes Facebook közösségéhez: itt. Egyben kattintsd is le a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület, mert csak így jutnak el hozzád a friss tartalmak. Ha inkább Instagramozol, otthonedes néven találsz meg.

Fotó: Pixabay

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.