Kiemelt

2018. június 19.

Jó programok a hétre

Jó programok a hétre

pr.jpgOlvasni, sétálni, koncetre járni egyaránt jó. Mi olvassunk, hol nézelődjünk, mit hallgassunk a héten? Vannak ötleteim.

KÖNYV: Nekünk megmarad Casablanca - Európa Könyvkiadó. Umberto Eco azt mondta, a Casablanca nem film, hanem filmek. A könyv a film népszerűségének titkát kutatja elképesztő, már-már túlzó alapossággal. Mindenre, de tényleg mindenre kitér, csak ugye pont arra nem, vagy legalábbis nem olyan mélységben, ami tényleg érdekelt volna: Bogartra, aki generációk számára jelenti ma is a sármőrt, s aki olyat alakít a filmben, hogy tényleg a fal adja a másikat. Bogartról, ami kiderül, hogy nem volt nagy partiarc a forgatáson, szívesen időzött magában, és állítása szerint ahhoz, hogy belőle a 178 centis, kopaszodó amerikaiból szexszimbólum lett, csupán annyi kellett, hogy Ingrid Bergman szerelmesen nézzen rá. A film kedvelőinek mondanom sem kell: kötelező irodalom.casablanca.jpgSÉTA: A Fiumei úti sírkert több mint temető. Nemzeti emlékhely, kulturális és turisztikai célpont, ahol többek között Ady, Jókai, Arany, Kossuth, Deák, Erkel, Faludy, Jancsó és Kertész Imre sírját lehet felkeresni. Az arborétumnak is beillő hatalmas temetőkert nemzetünk nagyjainak emlékezete mellett az 1849 óta egymást váltó történelmi korszakok lenyomatát is őrzi. Sírépítményei és szobrai miatt pedig a 19. század végétől napjainkig ívelő síremlékművészet szabadtéri kiállítóhelyének is tekinthető. Az átalakított Kegyeleti Múzeum a Múzeumok Éjszakáján nyit ki újra egy átrendezett állandó és egy időszaki kiállítással. Emellett tematikus séták és egy ingyenes szabadtéri esti koncert várja a látogatókat 2018. június 23-án, a Múzeumok Éjszakáján a Fiumei úti sírkertbenjokai.jpgKONCERT: 160 fellépő, speciális színpadtechnika és Leonard Bernstein legőszintébb darabja. A Nemzeti Filharmonikusok a Dohány utcai Zsinagógában készülnek a szezon legkülönlegesebb koncertjére Június 21. 20 órakor. Leonard Bernstein John F. Kennedy emlékének ajánlotta 1963-ban bemutatott III. szimfóniáját. A ritkán hallható művet a csodálatos szoprán művésznő, Sümegi Eszter tolmácsolásában hallhatja majd a közönség, az élményt pedig Dunai Tamás színművész narrációja teszi még teljesebbé. Tovább információk: ittzsinagoga.jpg

Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is az Otthon édes Facebook közösségéhez: itt. Egyben kattintsd is le a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület, mert csak így jutnak el hozzád a friss tartalmak. Ha inkább Instagramozol, otthonedes néven találsz meg.

Fotók: Wikimedia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lusuka 2018.06.21. 06:02:03

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/