Kiemelt

2018. október 05.

Legújabb gyerekkönyveink

Legújabb gyerekkönyveink

konyv.jpgMegint pár csodás könyvvel gazdagodott a gyerekszoba könyvespolca. Lássuk, melyekkel.

thumb_img_0930_1024.jpg

1. Első könyvem a téridőről. A csillagok és a bolygók, a Nap és a fénysebesség titkai után a kisróka ezúttal az időről tud meg sok mindent Róka papa meséjéből. Vajon miért nem tudjuk utolérni a fényt? Mitől mozgunk mégis, ha közben egy helyben állunk? Miért telik másképp az idő, amikor jól érezzük magunkat, mint amikor unatkozunk, és lehetséges-e az időben utazni? Mindez kiderül az Eszes Róka-sorozat harmadik és egyben záró darabjából, mely a relativitás és a téridő kérdéseit feszegeti. Otthon édes szubjektív: nem 2 éveseknek szóló irodalom, inkább alsó tagozatosoknak, a képek csodálatosak, művésziek, emiatt korábban is fogékonyan lehetnek rá a kicsik.kepernyofoto_2018-10-05_22_34_57.png

2. Építkezés a föld alatt és a magasban. Egy nagyvárosban számos építkezés zajlik. De minden építkezés más és más. Egyes épületek magasan az égbe emelkednek, máskor mélyen a föld alatt folyik a munka. És vajon hogyan kerül a híd a folyó fölé? Magasépítés, mélyépítés, hídépítés és az ebben rejlő különbségek témáját járja körbe már az egészen kicsik számára is emészthető formában a könyv. Otthon édes szubjektív: A fiúkat érdeklik az építkezések, a földmunkagépek. Nem véletlenül lehet megannyi rugdalózót kapni ilyen mintával. A könyv nem beszéli túl a dolgokat, kihajtható lapjai azonban számos apró, felfedezésre váró részletet rejtenek, amit a szülő és a gyerek együtt böngészhetnek.jojj-ki-napocska.jpg

3. Jöjj ki napocska. A Ringató-könyvek sora most új gyűjteménnyel bővül, amely a bölcsődések, az őket nevelő családok és a velük foglalkozó szakemberek javát szolgálja. A friss antológia népi ölbéli játékokat, mondókákat, valamint dalokat és verseket tartalmaz, letölthető hanganyaggal. A Ringató-foglalkozásokról jól ismert játékok, mondókák és hangutánzók mellett a kötetben helyet kaptak többek között Nemes-Nagy Ágnes, Tamkó Sirató Károly és Weöres Sándor klasszikusai, illetve Varró Dániel, Nyulász Péter, Tóth Krisztina és még sok kiváló költő legkisebbeknek szóló művei is. Otthon édes szubjektív: szuper antológia, remek versekkel, mondókákkal, dalokkal és szívmelengető illusztrációkkal. Aki fél a saját hangjától, mint jómagam, mankó lehet, hogy  a gyűjtemény dalainak éneklését letölthető zenei anyag segíti.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is az Otthon édes Facebook közösségéhez: itt. Egyben kattintsd is le a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület, mert csak így jutnak el hozzád a friss tartalmak. Ha inkább Instagramozol, otthonedes néven találsz meg.

Fotók: Otthon édes, Pixabay, Kolibri Kiadó 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.