Kiemelt

2018. december 10.

A karácsony égető kérdései

A karácsony égető kérdései

p_04_2_p_16-17.jpg

A karácsony mindig felvet kérdéseket. Idén ezek merültek fel az ünnepi készülődés közben.

1. Van-e olyan karácsonykor, hogy túl sok gyertya? Ti milyen mennyiséget fogyasztotok szezonban?p_04-05_p_69.jpg

2. Az ilyen magas gyertyatartóktól és egyáltalán a magas gyertyáktól az egymással  szembe ülők vajon tudnak-e zavartalan beszélgetést folytatni? Szerintem nem. Ti hogy vagytok ezzel a kérdéssel? Kitennétek az ünnepi asztalra?

p_56-57.jpg

3. Hol vannak a retró díszek a nagyi karácsonyfájáról? Ez a kérdés a bátyámnak megy. Ti szívesen aggatjátok fel a fára a régi, családi díszeket vagy mindig újakat vesztek?p_29.jpg4. Hol lehet régimódi hintalovat kapni? A kisfiamnál lassan aktuális lesz a kérdés. Idén retró hangulatú szánkót kap hajlított háttámlával. Csak hó is legyen!p_06-07.jpg5. Eddig még csak karácsonyi vásárokban láttam, idén kipróbálnám. Vajon milyen lehet ez a cukorba mártott alma?p_62.jpg

Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is az Otthon édes Facebook közösségéhez: itt. Egyben kattintsd is le a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület, mert csak így jutnak el hozzád a friss tartalmak. Ha inkább Instagramozol, otthonedes néven találsz meg.

A svéd Affari karácsonyi katalógusát itt találod, érdemes végiglapozni, mert nagyon más hangulatú, mint amihez a magyar szem szokott.

Fotók: Affari

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Donatus a Jerbiton 2018.12.12. 08:29:46

Gyertya nem lehet sok, régi díszek a fán, bár a gyerek kétévesen nagy pusztítást vitt végbe, mikor - persze kérésünk ellenére - a papa az ő kis szeme fényének első kérésére már adta is a kezébe őket. (Mondjuk, nálunk a fa is retró, mindenfajta színű díszekkel , szaloncukros, csehszlovák égős, 2,5 méteres igazi fenyő, amin idén már a gyerek által készített színespapír girland is lesz. Tiszta 80-as évek)

Régimódi hintalovat mi sem találtunk elfogadható áron, a szánkót meg, hiába vettük meg időben, januárban hagyta a Jézuska az ajtó előtt, mert akkorra jött meg a hó.

A cukros alkámról nem nyilatkozom, nem ismerem.