Kiemelt

2019. február 24.

Öntsd ki a szíved - nőnapi borkóstoló a Sofitelben

Öntsd ki a szíved - nőnapi borkóstoló a Sofitelben

szabo_edit_es_luka_eniko_foto_dancsecs_ferenc.jpegMárcius 8-án ismét összejönnek Magyarország borásznői, hogy bemutassák munkáikat a közönségnek. A Gyengébb? Nem! kóstolónak az idén is a Sofitel Budapest Chain Bridge ad otthont.

Szabó Edit borszakíró, a Borsmenta internetes magazin főszerkesztője 2017-ben könyvet írt a magyar borásznőkről. A Corvina Kiadónál megjelent Gyengébb? Nem! című kötetben 26 olyan nő szerepel, aki összekötötte életét a borral, akinek mindennapjai a szőlőtőkék között és a pincében telnek. A könyv megjelenése után a szerző úgy határozott, hogy ezentúl minden évben közös kóstolóra hívja a szereplőket, idén immár 32 borásznőt.a_konyv_foto_veto_gabor.pngA Cherchez la Femme – Gyengébb? Nem! címet viselő nőnapi borkóstoló helyszíne és szakmai partnere a Sofitel Budapest Chain Bridge, ahol apezsgőkhöz illő friss osztrigáról, sonkákról, sajtokról és egyéb francia finomságokról Alain Losbar konyhafőnök és csapata gondoskodik. A hölgyek számtalan meglepetéssel készülnek, több bor is a rendezvényen debütál, a sétálókóstolót ezúttal két mesterkurzus is színesíti. Az egyikben a borokkal és a hozzájuk illő csokoládékkal köthetünk közelebbi barátságot, a másikon pedig a borok és a sajtok világában merülünk el komolyabban. A kiállító borászok kezdeményezésére a rendezvény egyben jótékonysági akció is. A hölgyek lemondanak a kóstoltatott borok áráról, és az így összegyűlt összeget nehéz helyzetbe került nők megsegítésére ajánlják fel. osztriga.jpgEzen az estén ők töltenek: ÁRVAY ANGELIKA (Árvay Családi Pincészet), BABARCZI ZSUZSANNA (Babarczi Szőlőbirtok és Pince), BADICS KATA (Homoky Pincészet), BAI EDIT (Dereszla Pincészet), BARACSKAI NÓRA (Etyeki Kúria Borgazdaság), BÁRDOS SAROLTA (Tokaj Nobilis), BERECZ STÉPHANIE (Kikelet Pince), BÖJT BOGLÁRKA (Bortársaság), BUSSAY DOROTTYA (Bussay Pincészet), CSETVEI KRISZTINA (Csetvei Pince), DEBRECZENI MÓNIKA (Vylyan Pincészet), DUNAI BERNADETT (Dubicz Pincészet) ÉLESS TÍMEA (Szóló Pincészet), GÁLNÉ DIGNISZ ÉVA (Gál Szőlőbirtok és Pincészet), GERE ANDREA (Gere Attila Pincészete), HANAUER, SUSANN (Wassmann Pince), HEIMANN ÁGNES (Heimann Családi Birtok), KOVÁCS ZITA (Kovács és Lánya Borászat), LAPOSA ZSÓFI (Laposa Birtok), LATORCZAI-RÁCZ LILLA, LUKA ENIKŐ (Luka Pince), MAGYAR ANITA (Hangavári Pincészet), MÉSZÁROS GABRIELLA  (Préselő Pincészet), MOLNÁR JÚLIA DÓRA (Csendes Dűlő Szőlőbirtok), NYÚLNÉ PÜHRA BEÁTA (Nyakas Pincészet), OSVÁTH FRUZSINA (Sauska Borászat), RÁCZ ERIKA (Sanzon Tokaj), SZAVERCSENKO, JELENA (Kern Bor- és Pezsgőház), TÓTH KATALIN (Tóth Ferenc Pincészet), UJVÁRI VIVIEN (Ujvári + Barta Pince), WILLE-BAUMKAUFF MÁRTA (Tokaj Pendits), ZSIRAI KATA (Zsirai Pincészet.gyengebb_nem_hangulat_1.jpgIdőpont: 2019. március 8., 16:00
Helyszín: Sofitel Budapest Chain Bridge 
Jegyek elővételben (2019. március 7-én éjfélig): 7000 Ft
Jegyek a helyszínen: 8500 Ft
Jegyvásárlás elővételben kedvezményesen: https://tixa.hu/CherchezLaFemme_avagygyengebb_nem?fbclid=IwAR1TaPt8VS6YXDgOuK48plDC0vgIIIKwB5Im406Hg_wDWZq8B9y5ObhEKQc

 

További információk: itt.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is az Otthon édes Facebook közösségéhez: itt. Egyben kattintsd is le a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület, mert csak így jutnak el hozzád a friss tartalmak. Ha inkább Instagramozol, otthonedes néven találsz meg.

Fotók: Dancsecs Ferenc, Vető Gábor

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.