Kiemelt

2019. május 17.

Megint Glamping és Gigabubi

Megint Glamping és Gigabubi

glamping1.jpgA glamping mozgalom hazai úttörője, a Nomád Hotel & Glamping nyílt napján, a Glamping Pikniken, 2019. május 26-án, vasárnap immár hatodszor bizonyítja be, hogy lehet más a nyári pihenés. Az idei év tematikája is a buboréksátor, mert lehet ezt még fokozni. Az eseményen átadandó Giga Bubi minden eddiginél nagyobb, 6 méter átmérővel rendelkezik.

glamping6.jpgA glamping mozgalmat 2013-ban indította el Magyarországon a noszvaji Nomád Hotel & Glamping. A szó a glamorous és a camping szó összeolvadásából született és olyan kempingezést jelöl, ahol a díszletek szemet gyönyörködtetőek, a bútorok kényelmesek, a kiegészítők hangulatosak és stílusosak, a szállások pedig nagyon különböznek a máshol megszokott keretektől. Ilyen élményszállásból van egy csomó Noszvajon, a Nomád Hotelben.glamping_6_2.jpgDe szóljunk most a Bubiról. Az erdő kellős közepén megszállni, úgy, hogy nem vagyunk elszigetelve a természettől, nos, erre hoz jó példát  a Bubinak hívott szappanbuborék-forma szálláshely. Az ácsolt emelvényen, a tó fölött magasodva, a kíváncsi szemek elől gondosan elrejtve magasodik ez a különleges architektúrájú műanyag sátor, mely zsilip rendszerrel működik, az előszobába lépve a zipzározható ajtót gondosan vissza kell zárni, hogy aztán beléphessünk a nappaliba. Itt a lombkoronában gyönyörködhetünk, sötétben pedig a csillagos égboltot kémlelhetjük a méretre szabott baldachinos ágyból, amelyből kikelve avar helyett süppedős padlószőnyeget érint a lábunk. A kényelem adott, a berendezés visszafogott, dekoráció nincs, vagyis a dekoráció maga az ablakon beköszönő természet.bubi1.jpgA buborék formát a levegő folyamatos áramlása tartja meg. A levegőt csendes légbefúvók juttatják a szerkezet belsejébe. A levegő mindig friss, Noszvajon az országban a legtisztább, és további extra, hogy a sátorban nyomáskülönbség van, ami jót tesz a vérnyomásnak. A különleges szálláshely kislakításakor nem a berendezés kialakítása volt nehéz, sokkal inkább az infrastruktúra kiépítése. Mivel az egész egy tó fölött, az erdőben áll, meg kellett oldani a víz és az áram oda-, illetve a szennyvíz elvezetését. Meg kellett ácsolni az emelvényt, amit, hogy ne bolygassák meg a természetet, talajcsavarokra építettettek. A szerkezet kipróbálható, a jövő heti glampingen pedig meg is tekinthető.gl.jpgMIT KÍNÁL A NOMÁD HOTEL & GLAMPING EZEN A VASÁRNAPON?

ÉTEL-ITAL: A résztvevők élelmezéséről helyi vendéglátóhelyek és a Stílusos Vidéki Éttermiség mozgalom néhány tagja gondoskodik. Standjával jelen lesz

  • a Rosinante Étterem Szigetmonostorról
  • a Palkonyha Palkonyáról
  • a Babka Budapestről
  • az Anyukám Mondta Encsről
  • a helyi ízvilágot az egri Macok Bisztró és a házigazda Nomád Hotel és Glamping képviseli
  • a borokról Bolyki Jani és Kovács Nimród gondoskodik.
  • kutyáitok étvágyát pedig a Kudo standján csillapíthatjátok

Időpont: 2019. május 3., Vasárnap, 12.00–18.00

Helyszín: a noszvaji Nomád Hotel &Glamping kertje, 3325 Noszvaj, Síkfőkút utca 5–7.

Dress code: laza, stílusos glampingszett. Kerékpár, pokróc, szalmakalap, kockásing és bármi, amit a műfaj elbír.

Regisztráció: a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött, az eseményre április 20-tól lehet jelentkezni. (www.nomadhotel.hu)

gl1.jpgHa tetszett a poszt, csatlakozz te is az Otthon édes Facebook közösségéhez: itt. Egyben kattintsd is le a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület, mert csak így jutnak el hozzád a friss tartalmak. Ha inkább Instagramozol, otthonedes néven találsz meg.

Fotók: Nomád Hotel jóvoltából - Busakattilaphoto

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.